Smo razvojno naravnan klub, katerega vodilo

je doseganje vrhunskih rezultatov z domačim znanjem

cestno-podjetje.pngdem.pnghenkel.pngptuj.pngradioptuj.pngtemis.pngtermeptuj.pngvamotel.pngvarsi.pngvect.png

Predstavitev

Atletski klub Ptuj – klub s tradicijo in veliko perspektivo

 

Že po drugi svetovni vojni je bila atletika najmočnejša sekcija v okviru Telovadnega društva Partizan. Nato je po ustanovitvi samostojnega društvenega subjekta, 29. februarja leta 1980, Atletski klub Ptuj iz desetletja v desetletje rapidno pridobival na vrednosti in prepoznavnosti.

Merilo uspešnosti delovanja kluba so rezultati in ti so bili na Ptuju vse obdobje na zavidljivi ravni. V letu ustanovitve kluba je začel svojo bogato športno kariero ptujski olimpionik Mirko Vindiš, po katerem nosi ime leta 2003 ustanovljena atletska šola. Atletska šola Mirka Vindiša  je danes nosilka razvoja atletike na Ptujskem. Zelo veseli dejstvo, da je v zadnjih letih prišlo do velikega razmaha vadečih  mladih v okviru atletske šole, ki dosegajo odlične rezultate in imajo vse možnosti, da se razvijejo v vrhunske atlete in atletinje. Trenutno v različnih starostnih skupinah vadi približno 100 otrok. Na drugi strani so zelo uspešne tudi starejše sekcije – mladinska, članska in veteranska. Pomenljiv je podatek, da ima klub trenutno kar 14 kategoriziranih atletov in atletinj ter da imata 2 članici našega kluba,  Nina Kolarič in Tatjana Majcen Ljubič, že izpolnjeno normo za OI prihodnje leto v Londonu.

Poleg omenjega v Atletskem klubu Ptuj z navdušenjem ugotavljamo, da so se pogoji za trening v zadnjih letih precej izboljšali. Današnji pogoji za trening so neprimerno boljši od tistih v osemdesetih in devetdesetih letih minulega stoletja. Do pravega razcveta kluba, v vseh ozirih, je prišlo po prehodu v novo tisočletje. Leta 2003 je bila namreč izvedena popolna prenova Mestnega stadiona Ptuj s preplastitvijo atletske steze z umetno maso, obenem pa se je zgodila še nabava celotne opreme in gradnja ter revitalizacija pripadajočih objektov. Leta 2005 smo s prenovo osrednje tribune  pridobili pokrito štiri-stezno atletsko dvorano in tako je Ptuj postal eden izmed centrov slovenske atletike ter nosilec razvoja atletike v Spodnjem Podravju. To predstavlja za ptujski atletski klub velik motiv in osnovo za nadaljnji razvoj ter za doseganje vrhunskih rezultatov tudi izven meja, ne samo MO Ptuj, temveč tudi Slovenije.

Atletski klub je razvojno usmerjen. Imamo jasno postavljene cilje in strategijo.