Smo razvojno naravnan klub, katerega vodilo

je doseganje vrhunskih rezultatov z domačim znanjem

cestno-podjetje.pngdem.pnghenkel.pngptuj.pngradioptuj.pngtemis.pngtermeptuj.pngvamotel.pngvarsi.pngvect.png
 

 

S SRCEM IN DELOM DO USPEHOV

 

VABIMO NA VPIS

 

Termini vadbe:

 

- Najmlajša skupina otrok starih 4 in 5 let ---vsak torek in petek ob 16.00 uri (trening traja 1,30 ure v Športni dvorani Mladika - torek in pokriti atletski dvorani - petek)
- otroci stari od 6- 11 let - imajo vadbo vsak ponedeljek in četrtek od 16.30 ure (vadba poteka v Dvorani šole Mladika vsak ponedeljek in pokriti atletski dvorani vsak četrtek)
- otroci stari 12-15 let - vadijo vsak pon.in torek ob 16.00 uri in vsak petek ob 16.30 uri
- urnik vadbe starejših skupin pa je vsak dan med 13.30 in 16.30 uro ter 18.00 - 20.00 uro

 

 

Vpis: Mestni stadion Ptuj v   terminih vadbe od 1.9. naprej.

dodatne info: Gorazd Rajher, na 040 748 269 ali v pisarni AK Ptuj (vhod C)

   

     

 

Predstavitev Atletske šole AK Ptuj

Atletska šola AK Ptuj je nosilka razvoja atletike v širši ptujski regiji. Otroci se seznanijo z osnovami sistematične športne vadbe, gimnastičnimi razteznimi in krepilnimi vajami ter z osnovnimi značilnostmi posameznih atletskih disciplin. Vadba je primerna za dečke in deklice različnih starosti, poteka zelo sproščeno, z obilico igre in druženja, ter traja dve šolski uri dva- ali trikrat tedensko. Skupine ne štejejo več kot dvajset otrok, kar pomeni po normativih OKS zgornjo mejo omogočanja nemotenega in kakovostnega procesa vadbe. Trenutno poteka vadba pod vodstvom vaditeljic Hedvike Korošak, Maje Simonič, Laure Pajtler in trenerjev Gorazda Rajherja, Aleša Bezjaka, Franca Ivančiča, Barbare Gačnik in Mojce Gramc. Vsi imajo veljavne licence vaditeljev in/ali trenerjev atletike. Atletska šola AK Ptuj obsega sklope osnovne motorike in gibalnih aktivnosti, ki ob pravilnem izvajanju izboljšujejo motorične sposobnosti otrok in mladih atletov. Veliko pozornosti na začetku posvečamo atletski abecedi, ki obsega: nizki in visoki skiping, grabljanje, pripetenje, hopsanje, tek s poudarjenim odrivom, polski skipin in kaskanje. Otroci se tako učijo nadzirati svoje gibanje, pravilno teči in pravilno odrivati.

 

Število vključenih otrok se giblje okrog številke 150 in je v trendu rasti. Cilj Atletske šole AK Ptuj je pripeljati čim več mestnih in obmestnih otrok na atletske steze in igrišča. Razvijamo trajno sodelovanje z vsemi osnovnimi šolami v širši ptujski regiji. Šele tako vzpostavljen sistem nam bo omogočal izpopolniti mehanizem zgodnjega odkrivanja talentov, ki je trenutno na začetku razvojne faze.

 

Posebej v okolici manj razvitih in demografsko ogroženih Haloz imamo velik potencial in bazen za iskanje novih talentov v atletiki in športu nasploh. Ti otroci se žal velikokrat brez podpore staršev, strokovne podpore in usmerjanja športnih strokovnjakov »izgubijo« in prenehajo s športnim udejstvovanjem, večinoma zaradi objektivnih razlogov (ekonomsko skoraj najslabše razvita regija v Sloveniji). Atletska šola je svoje delovanje razširila tudi v sodelovanju z osnovnimi šolami pri uvajanju atletike v okviru programa Zdrav življenjski slog. S tem si bomo utrdili položaj na širšem območju, razširili atletsko bazo in uspešneje pridobivali talente, hkrati pa omogočali zanimivo in pestro atletsko vadbo tudi tistim, ki nimajo tekmovalnih ambicij.

Želja vodstva Atletskega kluba Ptuj je, da bi pri delu z mladimi na področju atletike še naprej prihajalo do pozitivnih premikov. Storili bomo vse, da bodo otroci v vadbi in tekmovanju uživali, da bodo zadovoljni in tako še bolj vzljubili atletiko ter se ji tudi trajno posvetili.