Smo razvojno naravnan klub, katerega vodilo

je doseganje vrhunskih rezultatov z domačim znanjem

cestno-podjetje.pngdem.pnghenkel.pngptuj.pngradioptuj.pngtemis.pngtermeptuj.pngvamotel.pngvarsi.pngvect.png
 

 

S SRCEM IN DELOM DO USPEHOV

 

VABIMO NA VPIS

 

Termini vadbe:

 

- Najmlajša skupina otrok starih 4 in 5 let ---vsak torek in petek ob 16.00 uri (trening traja 1,30 ure v Športni dvorani Mladika - torek in pokriti atletski dvorani - petek)
- otroci stari od 6- 11 let - imajo vadbo vsak ponedeljek in četrtek od 16.30 ure (vadba poteka v Dvorani šole Mladika vsak ponedeljek in pokriti atletski dvorani vsak četrtek)
- otroci stari 12-15 let - vadijo vsak pon.in torek ob 16.00 uri in vsak petek ob 16.30 uri
- urnik vadbe starejših skupin pa je vsak dan med 13.30 in 16.30 uro ter 18.00 - 20.00 uro

 

 

Vpis: Mestni stadion Ptuj v   terminih vadbe od 1.9. naprej.

dodatne info: Gorazd Rajher, na 040 748 269 ali v pisarni AK Ptuj (vhod C)

   

     

 

Zgodovina kluba

Atletika kot kraljica športov ima na področju Ptuja in okolice bogato tradicijo tako v organizacijskem kot tekmovalnem pogledu. Zgodovinski viri govorijo o začetkih organizirane atletske vadbe, ki segajo v leto 1919, ko je bila atletika ena od sekcij v takratnem Športnem društvu Ptuj. Po drugi svetovni vojni je bila atletika najmočnejša sekcija v okviru tedanjega Telovadnega društva Partizan iz katerega se je leta 1980 razvil Atletski klub Ptuj. Za ponazoritev povejmo, da je takrat klub štel 225 članov (od tega 97 članic), kar je največ do sedaj, v zadnjem času pa članstvo šteje dobro polovico takratnega. Tako kot v preteklosti tudi danes sodi ptujski klub med srednje velike klube za slovenske standarde, v zadnjih letih pa so nastali pogoji za preboj v krog velikih.

 

 

Najboljši dokaz uspešnosti delovanja kluba je cela vrsta uspešnih tekmovalk in tekmovalcev v pionirskih, mladinskih, članskih in veteranskih kategorijah. Najuspešnejši med njimi so mednarodni, slovenski in širši ptujski javnosti prav gotovo poznana imena kot so: Mirko Vindiš, Miki Prstec, Marija Šešerko, Dejan Dokl, Hedvika Korošak, Franci Jerenko, Matjaž Iskra, Maja Žižek, Davorin Sluga, Nina Kolarič, Laura Pajtler ter številni drugi. Skupaj so dosegli zavidljive rezultate na olimpijskih igrah, svetovnih in evropskih prvenstvih, ter številne naslove na balkanskih igrah, na prvenstvih nekdanje Jugoslavije in na državnih prvenstvih republike Slovenije.

 

Na osnovi predhodnih oblik organizacije atletike na Ptuju je bil 29. februarja 1980 ustanovljen Atletski klub Ptuj. V letu ustanovitve kluba je začel svojo bogato športno kariero njegov do sedaj najuspešnejši tekmovalec Mirko Vindiš. Že kot mladinec se je v takratni Jugoslaviji prebil na vrh tekmovalcev v maratonu. Bogato športno kariero je okronal z dvema uspešnima nastopoma na olimpijskih igrah (1988 Seul – 24. mesto, 1992 Barcelona – 40. mesto) ter nastopom na svetovnem prvenstvu (1987 Rim – 14. mesto). V ptujski občini je bil 10 krat proglašen za športnika leta in velja za najuspešnejšega športnika mesta Ptuja. Po Vindiševih stopinjah se odpravlja mlada skakalka v daljino Nina Kolarič, ki ima realne možnosti za nastop na Olimpijskih igrah v Pekingu.

 

Atletski klub Ptuj deluje na šestih temeljnih nivojih:

 

· vrhunska, tekmovalna atletika (okoli 60 atletov, zastopane so skoraj vse discipline)

 

· Atletska šola Mirka Vindiša (nosilka razvoja atletike za najmlajše v širši ptujski regiji šteje več kot 100 članov),

 

· veteranska atletika,

 

· sojenje na tekmovanjih (sodniška sekcija šteje okoli 60 članov, od tega 35 aktivnih članov),

 

· organizacija tekmovanj (mednarodni atletski mitingi ter medobčinska, področna in državna šolska tekmovanja),

 

· kondicijska priprava športnikov drugih športnih klubov,

 

· rekreativna sekcija.

 

 

 

V klubu aktivno delujejo trije vrhunski trenerji Franci Ivančič, Gorazd Rajher in Aleš Bezjak - slednji opravlja naloge trenerja profesionalno. Za atletski naraščaj pa skrbi še pet vaditeljev: Barbara Gačnik, Mojca Gramc, Simona Oblonšek, Niko Kokot in Aleksander Lorenčič. V sodniški sekciji je trenutno aktivnih več kot trideset atletskih sodnikov z licenco, med njimi trije z mednarodno. V prihodnosti nameravamo število trenerjev in vaditeljev povečevati skladno s potrebami razvoja.

 

Vsi trenutno aktivni funkcionarji, sodniki, trenerji (razen enega, ki je v klubu zaposlen) in vaditelji Atletskega kluba Ptuj delujejo na amaterski ravni, hkrati pa je glavno vodilo strokovnost.